Mesajla (sms) hanımına "boş ol" demekle nikah düşer mi?

sinirliydim dusrme gıbı kesınlıkle nıyetım yoktu bır anda cıktı bosol bosol bosol dedım nıkah duseermı sahıtte yoktu mesaj yoluyla gonderdım ama düşürme gıbı nıyetım yoktu
Sizin durumunuzu şu şekilde açıklık getirelim:

1.si Talak'ın geçerli olması için şahit olmasına gerek yoktur.Bunu hanımının işitmesi veya okuması yeterli olur.Hanımın sözüne itibar edilir.Gerekirse kadı yemin verdirebilir.

2.si, mesaj veya mektup yoluyla da boşama gerçekleşir.Bunu Hanımının okuması yeterlidir.

3.sü ve en önemlisi boşamak için kullanılan kelimelerdirki,eğer söylenilen kelime açıkça boşamayı ifade eden ve boşamaktan başka bir anlam ifade etmiyorsa bu bariz bir boşama olur.Adamın niyetine itibar edilmez.Ancak açık bir boşama ifadesi olmayıp başka anlamlarda ifade ediyorsa,o zaman adamın niteti sorulur.Boşamak niyeti ile söylendi ise,hanımı boş olur.Boşamak niyeti ile söylenmedi ise,boşama vaki olmaz.

Burada sizin kullandığınız kelime (boşol)türkçede sadece eşini boşamak anlamında kullanıldığından bariz bir boşama lafzıdır.Erkeğin niyeti önemli değildir.Mesaj yoluylada olsa boşama gerçekleşmiştir.Bu kelime (boşol)bir mecliste erkek tarafından zifafa girmiş olduğu hanımına kaç kere söylenirse,o kadar talak vaki olmuş demektir.

Eğer erkek hanımına hiç zifafa girmeden önce bu kelimeyi aynı yerde kullansa üç kere bile söylese sadece bir talak vaki olur.

Sinirliyken söylenen talakta geçerlidir.Ancsk erkek öfkesinin şiddetinden delirip şuursuzca kendini kaybederek hanımını boşasa o zaman adamın aklı yerinde olmadığı için talak sözüne itibar edilmez.ahnımı boş olmaz.

http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-1819.html

1 yorum

Peki eşi erkegın yazdıgı 3

Peki eşi erkegın yazdıgı 3 talaģın birini okuduysa bosanma olurmu

05.09.2014 - Misafir

Konular