Kızgınlıkla ve sinirle "Boş ol,boş ol,boş ol,demek nikahı düşürür mü?

karımla zaman zaman kavga ediyoruz. anlasamadıgımız konular ve durumlar oluyyor. 3 gün önce yine karımla tartıştık çok sinirlendirdi beni ve bian sinirle istemiyorum seni artık yeter dedim ve boş ol boş ol boş ol dedim. yeter senin bu düşüncesizliklerin dedim ve karım beni sinir etmeye devam etti. 5 dakika sonra tekrar yine boş ol boş ol boş ol dedim. seni istemiyorum. boşanalım artık dedim. daha sonra aileler araya girdi. konuştuk anlaştık ve barıştık simdi iyiyiz ama nikahımız düştümü tekrar nikah nasıl yaparız. bilgi verirseniz sevinirim
Eşinize söylediğiniz "seni artık istemiyorum" kelimesinin talak hükmünde olması için boşama kastıyla söylemiş olmanız gerekir.

Boşamak için bir mecliste talakın tekrarı,açık olarak boşamayı ifade edilen bir kelime ile söylenir ve birde adetle kayıtlanırsa,dört imamında icma'ı ile zikredilen adet ile(ÜÇ TALAK ile) amel edilir.

Boş ol" kelimesi kinaye olmayıp açık bir talak lafzıdır.Eğer bir kimse 1,2,3, diye adet söylenmeden aynı mekanda boş ol,boş ol,boş ol! gibi tekrar etse Hanefi mezhebine göre kaç defa tekrar derse o kadar talak vaki olur.Ancak üçten fazla talak vaki olmadığı için üçten fazlası geçersizdir.

Şu halde erkek karısına kızgınlıklada söylese açık bir kelimeyle boşamıştır.Geri dönüş yoktur.Anında aradaki nikah düşer ve karı koca birbirine haram olur.Tekrar nikah kıymaları fayda etmez.Ancak hülleden sonra nikahlanabilirler.

Hulle:kadın başka bir erkekle evlenip,zifafa girmesi ve o boşadıktan sonra kocasına nikahlanması demektir.

Konular