dini nikah olmadan resmi nikah ile yaşanan özel ilişki zina mıdır?

dini nikah olmadan resmi nikah ile yaşanan özel ilişki zina mıdır?İlişkiden sonra normal abdest yeterli midir?yoksa gusul mü gerekir?

Selamın Aleyküm....Karı koca resmi nikah varken dini nikah yokken yaşadıgı özel ilişkiler de ne gibi bir sakınca vardır zinamıdır_?............VE gusül boy abdesti almadan önce normal abdesmi alınır yoksa normal direk abdest alınabilirmi bazı kesimlede normal abdes alınıp sonra da gusul abdesti alınabilir deniyor. teşekür ederim şimdikten

* * *

Aleyküm selam..Eğer bu resmi nikah, şeriate uygun yapıldı ise,yani belediye başkanının verdiği yetki demek yerine,Rasulüllah Efendimizin şeriati üzerine dendi ise,şahit olarak,iki erkek veya bir erkek iki kadın vardı ise(Çünkü islamda kadın yarım Şahit olarak kabul edilir)o zaman resmi nikah dini nikah gibi kabul edilir,ve karı koca arasında ki ilişki helaldir.Ancak bu şartlar mevcut deyilse resmi nikah,dini nikah olarak kabul edilmediğinden ilişki zinadır.Vakit kaybetmeden dini nikah yapılmalı,işlenen günahdan dolayı da hemen tevbe istiğfar edilmelidir.

Abdest mevzuuna gelince ilişkiden sonra gusül abdesti almak vacibtir.Ancak ilişkiden sonra biraz uyuyacaksa,güsül alıncaya kadar namaz abdesti almak mendüp dür.

http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-899.html

Konular